2012. május 16., szerda

Inspiráló színek - rózsaszín

A rózsaszín a nyugalom és önbizalom színe, a pozitív energia kimeríthetetlen forrása.Gyengédséget, biztonságot áraszt, ezért ideális gyerekszobákban, babaszobákban (fiúkra is érvényes ez a hatás, bár jellemzően nem részesülnek ebben a színterápiában), hiszen az anyaméh megnyugtató melegségét idézi.
Kislányok kedvenc színe, hiszen a romantikus tündérmesékre, káprázatos varázslatokra emlékezteti őket.



Üde zöld színekkel társítva a természetet, a virágzó fákat idézi, frissességet, új energiákat hozva otthonunkba.

 

Ugyanakkor teltebb pink árnyalatai tüzesebb, izgalmasabb hatásúak, életvidám lendületet hordoznak. Ezüstös, króm színekkel, szögletes formákkal párosítva fiatalos, modern benyomást keltenek.


Ugyanúgy, ahogyan a piros és a narancs, ez a szín is növeli az étvágyat, így csak akkor válasszuk a konyha és étkező színének, ha éppen nem megszabadulni szeretnénk némi súlyfeleslegtől.







Kedvenc olvasósarkunkban, elvonulásra használt zugokban azonban bátran alkalmazzuk, csodálkozni fogunk mennyire megnyugtató, biztonságos érzést nyújt egy-egy halvány, visszafogott rózsaszín tárgy, kiegészítő, de akár egy egész szófa is.







A kagylószín a rózsaszín legfinomabb árnyalata. Vigyázzunk, hogy csak fehérrel, lágy pasztell színekkel kombináljuk, különben elveszíti kellemes varázsát.







 Talán azt gondoljuk, a rózsaszín nem eléggé természetes, nem jön velünk szembe mindennap. Nézzünk csak körül alaposan, és meg fogunk lepődni mennyi árnyalata vesz körül minket. Ismét merítkezhetünk a természetből, a virágos kertből, de egy édességboltban, cukrászdában vagy fagylaltozóban is számtalan változatát megtalálhatjuk. Vagy csak nyissuk ki a fürdőszoba szekrényt: a rúzsok, púderek mind ötletet adhatnak.

Képek: pinterest

2 megjegyzés:

Betti írta...

A zölddel-fehérrel kombinált előszobafalat nagyon el tudnám képzelni, ahogy hazaérek.
És teljesen beleszerettem a zöld szőnyeges gyerekszobába is! Az valami álom lenne az én lánykámnak.
Köszi!

boGár krea írta...

Én köszönöm Betti, hogy olvasol! :)
Igen, nekem is ez az előszoba az egyik kedvencem, nagyon vidám és hívogató.
Nálunk a rózsaszín szoba elképzelhetetlen, rajtam kívül három fiúhoz kell igazodni, de a mosókonyha csak az enyém, és az bizony zöld-rózsaszín lesz! :)