2012. január 3., kedd

Ha a dolgozószoba egy műhely

Persze nem egy garázs-műhelyre kell gondolni, nem kalapácsok és fúrók, lemezek és drótok sorakoznak benne. Hanem egy igazán kellemes, barátságos, otthonos és főként nőcis varróműhely kialakításán dolgozom éppen. Mégpedig a sajátomon. Így bátran szárnyalhat a képzeletem, ahogy azt már meg is tette. Úgyhogy itt volt az ideje, hogy gátat szabjak ennek a vad röpködésnek és összeszedjem józan megfontoltságomat. Mert igaz, hogy vagyok olyan szerencsés, hogy egy 12 négyzetméteres szobát magaménak tudhatok erre a célra, de azért mégis csak a funkcionalitást kell elsősorban szem előtt tartanom. 
A helység északnyugati tájolású ugyan, de szép nagy ablakának köszönhetően a természetes fény adott.


(na jó, azért ekkora nincs az ablak, de csodás lenne egy ilyen is)

Tehát végig gondolva mire is kell és mennyi hely, összeállt a lista milyen bútorokra lesz szükség. 
Az egyik és legfontosabb, hogy nagy munkafelületeim legyenek, hiszen a szabás, varrás, tervezés, csomagolás mind igényli ezt és többnyire egyszerre zajlanak. E mellett jó, ha az eszközök kézre esnek, így az asztal alatt legyen sok jól elkülöníthető tároló (fiók, polc, dobozok). 




Mivel szeretem a rendet, ezért főleg zárt szekrényeket szeretnék, még akkor is, ha ez minden alkalommal eggyel több mozdulatot igényel. Rendezett, letisztult környezetben jobban tudok dolgozni.

 



Amint látható, elsősorban fehér színben gondolkodom, szintén az előbb említett megfontolásból. Mivel a figuráim és a hozzájuk használt anyagok színesek, nincs szükségem még több színre. Az összhatást inkább szobaszerűnek képzelem, mint dolgozónak, ha már egyszer szabadon választhatok.



Képek forrása: 
a számítógépem rejtett könyvtárai, de nagy részük megtalálható a pinterest.com oldalain.

3 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Mind-mind nagyon szép, drukkolunk, hogy a tied is ilyen jól nézzen ki (és persze legyen nagyon praktikus is egyszerre)! :o)

boGár krea írta...

Hogy praktikus lesz, az biztos. A szépség főleg pénz kérdése, de ötleteim vannak. :)

Aledi írta...

Ez egy másfajta kreatív alkotás, és milyen kellemes. Biztosan szép is lesz, azért a jó ötlet sokat ér :)