2012. január 3., kedd

A megunhatatlan raklap

Sokan sok helyen írtak már arról, milyen remekül felhasználható alapanyag az építkezések során visszamaradt raklap. Műhelyem átalakítása kapcsán nekem is eszembe jutott, hogy esetleg ez lehet a legjobb alkalom kreativitásom ilyen irányú kibontakoztatására. Nos, meglátjuk mi lesz belőle.
Addig is álljon itt némi inspiráció a témában.

Legegyszerűbb és talán leggyakoribb felhasználási módja, ha ülőbútort vagy kisasztalt készítünk belőle. Ez esetben némi csiszolás és festés után készen is vagyunk.



Nagyobb asztalok esetén kicsivel több eszközre és időre lesz szükség. Célszerű a tetejét üveglappal fedni, hogy ne potyogjanak le róla a dolgok és sima, egyenletes felületen dolgozhassunk.


Nekem most a polcok - akár fali, akár álló - a kedvenceim. Ugyan meglehet, kisebb bútordarabok, mégis több velük a teendő, hiszen itt már vágni is kell, de a végeredmény magáért beszél.



Még egy lehetséges felhasználás, ha ágyvégnek állítjuk be. Biztosan van olyan, akinek ez túlságosan puritán, sőt durva, én kifejezetten megnyugtatónak és békésnek találom az összhatást. Puha párnákkal pedig kényelmesen használható.



Végül a másik favoritom ez a paraván, ami nem más, mint négy raklap és némi zsanér. Szerintem zseniális!


Képek forrása: pinterest.com





Nincsenek megjegyzések: