2012. április 24., kedd

Inspiráló színek - sárga

A sárga a nap, a fény és az optimizmus színe, mely felfrissít, tevékenységre serkent és megfoszt a félelemtől. Megőrzi az éberséget, fokozza a koncentrációt, az alkotókészséget és bölcsességet jelképez. A falon vagy máshol a lakásban pozitívan hat a közérzetre. Világos, derűs szín, mely megnöveli a térérzetet, ezért fényszegény helységekben is ideális a használata.

Már az ajtón belépve kellemes, hívogató érzetet kelthet a sárga szín. Ehhez hasonló napfényes első benyomást másképp nehezen érhetünk el.


Mivel a gyerekek kedvenc színe, ezért ideális, inspiráló választás gyerekszobákba. Ugyanezen megfontolásból dolgozószobák, műhelyek esetében is remekül beválik.


 Minden stílushoz találunk megfelelő árnyalatot. Teltebb, aranyba hajló sárgával igazán nagyvonalú, fényűző eredményt kapunk, különösen, ha arany kiegészítőket alkalmazunk mellé. Felráz, éberen tart, egész nap napfényben fürdeti a szobát.
Halványabb, kissé zöldes változatban a modern, minimál stílus kedvelt színe. Jól kombinálható a zöld különféle árnyalataival.
Vajszínű, visszafogott bútorok kockás textilekkel vidékies hatást keltenek: pihentető, megnyugtató, otthonos.


 




A sárga esetében is érdemes a természetből merítenünk ötleteket. Hiszen az első tavaszi virágok, a napfény, a homokos tengerpart, a gabonamezők, az érett gyümölcsök, de az őszi lombok is mind ennek a színnek egy-egy árnyalatát idézik. Válasszuk ki a hozzánk legközelebb állót és vigyük be otthonunkba akár kisebb, akár nagyobb felületeken.

képek forrása: pinterest

Nincsenek megjegyzések: