2012. november 30., péntek

Ünnepi díszben az előszoba

Lépjünk beljebb a lakásba. Ha lehet, na hagyjunk ki egyetlen helységet sem, öltöztessük karácsonyi díszekbe egész otthonunkat. Szép lassan haladjunk, minden nap egy kicsit, így mire megérkezik a karácsony a lelkünket is kellően felkészíthetjük. (ehhez azért egy kis elmélyülés, befelé és a család felé fordulás is szükséges)
Kezdjük az előszobával. Természetesen nem kell mindenhova karácsonyfát állítani, elég egy-egy jelzés értékű tárgy. Például egy vesszőből font csillag visszafogottan húzódik meg a kis előszobában, mégis tudjuk, hogy az itt lakók készülnek már a karácsonyra. De egy megfelelő díszpárnával vagy akár a függöny, szőnyeg lecserélésével is elérhető a kívánt hatás. 2012. november 27., kedd

Isten hozott!

A következő bejegyzésekben  végig járjuk a lakás helységeit és lassan díszbe öltöztetjük. Kezdjük egészen kívülről:
Hívogató, barátságos ajtón az otthonunkba lépni mindig jól esik. Karácsonyra várva ünnepi díszekkel is teljessé tehetjük ezt a hatást. Az első képen látható nagyvonalú bejárat híján a díszítéssel sem muszáj idáig eljutnunk, de egy koszorúval, lámpással vagy szolid fényfüzérrel azért mi is ékesíthetjük házunk, lakásunk ajtaját, tornácát.

 képek forrása  és további ötletek elérhetőek innen

Következő alkalommal belépünk a lakásba...

2012. november 23., péntek

Lámpások

A télhez, hűvös, sötét napokhoz és a karácsonyhoz is hozzá tartozik a gyertyafény és a lámpások akár a szobában, akár az bejáraton kívül.
Idén végre a hozzánk érkezőket is ilyen szépség fogadja már az ajtó előtt is. Esténként lobog, pislákol benne a láng, hogy a családfő is könnyen hazataláljon a hosszú munkanap után. Azt mondja: így még jobb hazaérni!


2012. november 20., kedd

Világjáró - Svéd karácsony

Egy svéd otthonba pillanthatunk be az alábbi néhány képen keresztül. A tenger közelében álló ház nyáron is biztosan kellemes, de karácsonyi díszben is igazán otthonos, barátságos.
Habár a ház nem túl nagy, a sok fehér színnek, természetes anyagnak és kevés bútornak köszönhetően  tágas, nagyvonalú.
A teljes lakásban következetesen megtalálhatóak az ünnepi díszek és természetesen már az ajtó előtt is.